De hersenen zijn ons meest complexe orgaan en onderdeel van het zenuwstelsel, samen met het ruggenmerg en alle zenuwen die zich van daaruit in het lichaam vertakken. Het zenuwstelsel stuurt alle lichaamsfuncties aan. De hersenen produceren verschillende hormonen en reguleren het gehele hormoonstelsel. Een korte toelichting om helder te maken waar we het precies over hebben. De exacte anatomie en fysiologie zal ik je besparen (en mezelf, want ik heb deze kennis niet paraat).

Ik vind de hersenen fascinerend, omdat ze gelinkt zijn aan bewustzijn. Er is een tak van de wetenschap die meent dat bewustzijn een bijproduct is van de hersenfuncties. Er zijn ook veel wetenschappers die menen dat de hersenen een antenne zijn voor bewustzijn (en overigens niet de enige antenne in ons lichaam). Ik deel persoonlijk het tweede idee, maar hoe het ook zij: goed werkende hersenen of liever gezegd een goed werkend en gezond zenuwstelsel, heeft veel invloed op hoe wij ons voelen, wat we denken en hoe we ons gedragen. En als ons zenuwstelsel minder goed functioneert, kan er heel veel mis gaan.

Toenemende hersen- en zenuwstelselaandoeningen
In deze tijd gaat er nogal wat mis met het zenuwstelsel. Psychische en psychiatrische aandoeningen rijzen de pan uit en op steeds jongere leeftijd. Zo gaat het ook met degeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer, Parkinson, MS, ALS en de minder bekende, minder goed te diagnosticeren, maar alsmaar toenemende aandoeningen waar het zenuwstelsel bij betrokken is. Neurologische aandoeningen, verminderde mentale functies, gedragsproblemen, stemmingsstoornissen, allen hebben ze een fysieke component die hersen gerelateerd is.

De olifant in de kamer
En dan is er nog de olifant in de kamer. Hij is groot, hij staat te toeteren en zijn aanwezigheid is pijnlijk, maar hij is er. Hij staat voor neurologische schade en hersenaandoeningen die getriggerd worden door vaccinaties. De olifant staat ons eigenlijk al decennia aan te staren sinds er massaal kindervaccinaties worden gegeven. Hij wachtte geduldig om gezien te worden. Maar nu, sinds de covidprikken in 2021 op ons los werden gelaten, heeft de olifant groteske vormen aangenomen en is hij niet meer zo afwachtend. Hij maakt nu echt lawaai en toch…toch wordt hij nog altijd grotendeels en stelselmatig genegeerd.

Beerput
Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat dit onderwerp een hele grote beerput is en dat mijn intentie voor deze column niet is om de beerput in te gaan, noch om bewijsmateriaal aan te dragen voor mijn stelling (namelijk dat vaccinaties hersenschade tot gevolg kunnen hebben). Toch wil ik een paar bronnen geven voor wie de olifant wil aankijken (1, 2, 3, 4). En dan nu naar het goede nieuws!

De natuur biedt alle oplossingen voor ziekte
En daar word ik ontzettend blij van. Ziekte is eigenlijk een genezingsproces, al durf ik niet met zekerheid te zeggen dat alle ziekte te genezen is. De realiteit laat ons immers iets anders zien. En toch, als ik in gedachten inzoom op de meest wezenlijke, quantumfysische laag van de werkelijkheid, dan zijn we in het veld van eindeloze mogelijkheden beland en is alles mogelijk. Dus ook genezing waar genezing als onmogelijk wordt beschouwd. Van wonderbaarlijke, spontane genezing kent de wereld net zo goed vele voorbeelden, voor wie ze wilt zien.
Mind over matter, zoals ik met een biomedicus, apotheker en herborist besprak tijdens een lezing die hij gaf over de Lion’s mane paddenstoel. En nu komt dan écht het goede nieuws.

De paddenstoel van de geest
De Lion’s mane werkt volgens deze veelzijdige Vlaming in op de hersenen en het zenuwstelsel en beïnvloedt daardoor ook onze geestestoestand. Als biomedicus werkte hij bij een farmaceutisch bedrijf en was hij verantwoordelijk voor de psychofarmaca, oftewel de middelen die inwerken op het brein en ingezet worden bij psychische aandoeningen. Niet zo verwonderlijk dus dat van alle geneeskrachtige paddenstoelen, juist de Lion’s mane tot hem sprak. Hij noemt het dan ook de paddenstoel van de geest.

Lion’s mane maakt nieuw zenuwweefsel aan
Deze van oorsprong Chinese paddenstoel kun je bij een goed gesorteerde paddenstoelenkraam op een biologische markt of iets dergelijks aantreffen. Hij is dus eetbaar. Andere namen voor de Lion’s mane zijn pruikzwam en apenkopzwam, terwijl hij in het Frans pom pom blanc wordt genoemd. De Latijnse, meer wetenschappelijke benaming is hericium erinaceus. Hoe je ‘m ook noemt, deze zwam bevat twee hele bijzondere stoffen, erinacine en herinacine, die inwerken op stamcellen en de aanmaak van nieuw zenuwweefsel stimuleren. Door deze twee stoffen heeft de Lion’s mane de potentie om beschadigingen aan de hersenen en het ruggenmerg (gedeeltelijk) te herstellen.

Dit is een unieke eigenschap en maakt dat de Lion’s mane een wetenschappelijk goed gedocumenteerde paddenstoel is. De farmacie, wist de Belg te vertellen, heeft lang gepoogd om deze moleculen na te maken, zodat er een gepatenteerd geneesmiddel van gemaakt kon worden. Het is ze niet gelukt. De natuur is niet te overtreffen en vaak ook niet te kopiëren. Jammer maar niet verwonderlijk dat de op geld beluste industrie zwijgt over de geneeskrachtige werking van Lion’s mane. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die het heft in eigen handen nemen en zelf geneeskrachtige extracten van de Lion’s mane en andere paddenstoelen vervaardigen. Zo ook de bevlogen Belg.

Zenuwversterkend en ontgiftend
Lion’s mane is in staat om de beschermende laag om zenuwcellen heen, myeline geheten, zo goed als te verdubbelen. Als de beschermende myeline afneemt, kan dat aanleiding geven tot aandoeningen als MS en andere, meer zeldzame neurologische auto-immuunziekten. Daarnaast verbetert het de prikkelgeleiding en ontdoet het de hersenen van gifstoffen. Denk daarbij aan de spike-eiwitten die aangemaakt worden door het lichaam na een covid-inenting of prionen (verkeerd gevouwen eiwitten in de hersenen). Of er nou sprake is van hersen gerelateerde klachten na het doormaken van covid-19 (long covid) of na een covid-prik of vanwege een andere oorzaak, Lion’s mane is inzetbaar. Bijvoorbeeld na een tia, hersentrombose of een herseninfarct. De ontgifting van hersenweefsel werkt overigens het best als er ook een middel wordt ingenomen die voor de afvoer van de gifstoffen zorgt, zoals geactiveerd zeolietpoeder (MANC) of de Power Minerals van Sundancer.

Wanneer heb je baat bij Lion’s mane?
Altijd! wil ik wel uitjubelen. Ons zenuwstelsel staat onder grote druk door de toenemende straling (5G, blue tooth, etc.), de vele gifstoffen die de bloed hersenbarrière passeren en de enorme hoeveelheid prikkels die we dagelijks binnenkrijgen.
Hieronder volgt een opsomming (en dan heb ik het alleen nog maar over de werking van Lion’s mane op het zenuwstelsel):

Lion’s mane:

  • ondersteunt de hersenfunctie, zoals het geheugen;
  • ondersteunt het leervermogen, effectief concentratie bevorderend;
  • beschermt tegen degeneratieve hersenaandoeningen;
  • is inzetbaar bij angsten en depressies;
  • beschermt, herstelt en schoont zenuwweefsel op;
  • kun je inzetten bij prikschade;
  • versnelt het herstel van een hernia;
  • ondersteunt bij hersen gerelateerde auto-immuunziekten;
  • vermindert ontstekingen van de microgliacellen (immuuncellen in de hersenen).
  • verbetert darmklachten (vooral prikkelbare darmen), relatie met bovenstaand punt.

Lion’s mane tot medicijn verwerken
Tijdens de lezing raakte ik steeds meer onder de indruk van de manier waarop deze Lion’s mane tinctuur tot stand is gebracht. Anderhalf jaar heeft het geduurd voor uit alle bestaande variëteiten van de Lion’s mane diegene kon worden geselecteerd en optimaal gekweekt voor het beste resultaat. Alles wat gebruikt is voor de kweek en productie is van biologische oorsprong. Er heeft een duale extractie plaatsgevonden voor de tinctuur. Dit betekent dat er zowel een wateroplossing als een alcoholisch extract in de tinctuur zit. Op deze manier komen alle werkzame stoffen in de tinctuur. Voor zover ik weet, is dit een groot kwaliteitskenmerk. Je hoeft slechts een paar druppeltjes per dag te nemen van deze super zuivere en geconcentreerde tinctuur, die overigens Lev Luna genoemd wordt. Voor kinderen is er een sprayvariant, die iets minder geconcentreerd is en die ik zeker ga uittesten voor het ontgiften van de kindervaccinaties.

Succesverhalen
Rineke van den Berg, een bevriende therapeut, heeft al behoorlijk wat succesverhalen in haar praktijk, waarvan ik er een paar met je wil delen.

Veel oudere cliënten ervaren meer helderheid in hun hoofd, alsof er een betere doorstroming is (in combinatie met vitamine B12).Ook verbeterd zicht en een hoge bloeddruk, die na een paar weken Lev Luna al verbeterd was. Een oudere man met chronische pijn ervaart veel minder pijn door de Lev Luna (in combinatie met magnesium) en kan de pijnstillers afbouwen.

Veel klanten merken verbetering van hun darmfunctie. De darmen worden niet voor niets ons tweede zenuwstelsel genoemd.

Lev Luna zorgde bij een vrouw die één covidprik heeft gehad voor volledige verbetering van haar klachten. Bij mensen met meerdere prikken waren na twee maanden gebruik al 50% van de klachten verdwenen. Superhoopvol en daar ga ik het ook zeker voor inzetten.

Voor wie geïnteresseerd is in het wetenschappelijk onderzoek, raad ik aan op Pubmed te kijken of op de website van de paddenstoelengoeroe Paul Stamets, waar je veel wetenschappelijke referenties kunt vinden van onderzoek naar geneeskrachtige paddenstoelen.

De samenwerking tussen lichaam en geest
Ik gebruik de Lion’s mane zelf ook, samen met mijn gezin. We kiezen een moment waarop de maag leeg is, zodat het optimaal opgenomen kan worden. Mijn zoon van 6 geef ik één druppel per week. Het is voor iedereen in deze tijd belangrijk om ons fysieke voertuig, de tempel die ons bewustzijn omhuld, te verzorgen, te onderhouden en te versterken. Zodat het zelfhelend vermogen optimaal kan werken. Zoals de maker van de Lev Luna treffend zei, zijn de fysiologische stoffen daar een hulpmiddel voor. Volledige genezing komt echter niet alleen tot stand door het lichaam te beïnvloeden, maar ook de geest. Ik denk dan aan de wonderbaarlijke genezingen die Jezus verrichtte. Door de ‘zieke’ mens als volledig (ge)heel(d) te aanschouwen, kon de heelheid manifest worden in het lichaam en volgde er instante genezing. Voor een recenter voorbeeld van genezing door de kracht van de geest, bekijk dit filmpje van Gregg Braden.

Eigen belang?
Aan het eind van dit verhaal wil ik nog even benadrukken dat ik geen eigen belang heb om de Lev Luna te promoten. Ik krijg er geen geld voor, maar ben gewoon erg enthousiast over dit wonderbaarlijke middel en over de geneeskracht van de natuur (waar wij zelf ook deel van zijn). De kennis die we nodig hebben om te genezen, wordt al eeuwenlang onderdrukt en nu is de tijd om deze weer in het collectieve bewustzijn terug te brengen.
Wil je weten hoe ik als energetisch therapeut te werk ga in het ontstoren en ontgiften van vaccinaties? Lees dan mijn column Prikspijt? Dit kun je doen voor jezelf en je kind – Terah-pi.

Liefs, Terah

Bronnen:

Sundancershop.nl

1) Cureus | A Potential Role of the Spike Protein in Neurodegenerative Diseases: A Narrative Review | Article

2) mRNA-vaccin aangetroffen in hart, hersenen en moedermelk – Stichting Artsen Collectief

3) In het nieuws: “Opmerkelijke groei aantal volwassenen met geheugenproblemen na coronapandemie” – slechts twee mogelijke oorzaken? – Stichting Artsen Collectief

4) Chronic inflammatory demyelinating polyneuropathy after SARS-CoV2 vaccination: update of the literature and patient characterization | SpringerLink